Broze gasleidingen

09032008245

Een breuk in een oude gietijzeren gasleiding was de oorzaak van de gasexplosie op het Amsterdamse Haarlemmerplein op 9 maart. De knal dreunde mij op die zondagmorgen uit bed. Toen ik deze foto nam moest ik een beetje huilen, want ik wist toen bijna zeker dat er slachtoffers waren gevallen. Later bleek dat gelukkig enigszins mee te vallen. In de stad liggen nog honderen kilometers van dergelijke leidingen. Ook op het traject van de Noord/Zuidlijn, inmiddels befaamd om zijn verzakkingen. Ik schreef hierover onlangs op Amsterdam Centraal.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s